پرونده ثبت ملي کوير حيدرآباد نهبندان تهيه شده و در اختيار شوراي ثبت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور قرار گرفته است
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی، حسن رمضانی مديرکل ميراث فرهنگي استان گفت: ثبت کوير حيدرآباد برکات خوبي براي نهبندان و همچنين خراسان جنوبي خواهد داشت و براي ثبت آن در فهرست آثار طبيعي ملي بايد منتظر نتيجه شوراي ثبت سازمان باشيم که اين موضوع تا پايان سال 93 محقق خواهد شد.
وی افزود:مدير موسسه کانون سبز فارس کشور هم که همراه با گروه ويژه خود براي مطالعات بوم شناختي کوير لوت به نهبندان سفر کرده بود، گفت: ريگ يلان يکي از بکرترين کويرهاي جهان است که اين کانون براي ثبت اين کوير زيبا در فهرست آثار طبيعي جهاني يونسکو از يک سال پيش تاکنون در حال فعاليت و مطالعه است .
بهمن ايزدي گفت: در يک دهه اخير تاکنون اين کانون مطالعات زيادي در زمينه طبيعت کوير لوت انجام داده که ماحصل آن ثبت ملي و پس از آن ثبت جهاني اين کوير خواهد بود.
وي اين نويد را داد و تصريح کرد: تا پايان سال شاهد ثبت ريگ يلان (حيدرآباد) نهبندان در فهرست آثار طبيعي ملي ايران خواهيم بود و اکنون نيز استارت ثبت جهاني آن زده شده و پرونده کوير لوت در مرز نهايي شدن است که پس از ثبت ملي در رده آثار طبيعي ثبت شده جهان در سازمان يونسکو قرار خواهد گرفت .
ايزدي از انگيزه سفر خود به اين شهرستان گفت و توضيح داد: همراه گروه ويژه خود براي ادامه مطالعات بوم شناختي کوير لوت به اينجا آمده ايم چرا که اين مطالعات از 10 سال پيش آغاز شده و تاکنون ادامه دارد و براي تکميل آن ها بايد به نهبندان نيز سفر مي کرديم.
وي افزود: اين مطالعات به صورت عکس برداري ماهواره اي نيست بلکه به صورت پيمايش محيطي در لوت انجام مي شود و گزارش هاي ما همان دستاوردهاي اکولوژي و بوم گردي است که براساس مطالعات محيطي به دست آمده و بعدا ارائه خواهد شد .
ايزدي اضافه کرد : در رابطه با بيابان لوت حرف هاي زيادي مطرح و موجب مي شود تا بوم سازگان لوت اطلاعات غلطي را به مردم ارائه بدهند در حالي که چهره کوير زشت نيست و بلکه خيلي بهتر از آن چيزي است که تاکنون درباره آن شنيده ايم.
وي تاکيد کرد: برخي مي پندارند در کوير لوت هيچ گونه حياتي وجود ندارد اما به هيچ وجه اين طور نيست بلکه مطالعات و تحقيقات اخير بيانگر اين واقعيت است که در کوير لوت حيات وجود دارد چرا که تا کنون بيش از 51 گونه جانوري از جمله خزندگان ، گوشتخواران و حشرات در اين کوير زيبا کشف شده است و اين موضوع فرضيه نبود حيات در لوت را رد مي کند.
مدير موسسه کانون سبز فارس کشور در ادامه سخنانش با بيان اين که 5 درصد از خاک ايران متعلق به کوير لوت است گفت: 16 درصد از حوزه آبخيز زهکش بيابان هاي کشور در کوير لوت قرار دارد اما هنوز يک ايستگاه هواشناسي در اين منطقه وجود ندارد تا تحولات هواشناسي اين منطقه را رصد کند .
وی افزود: در لوت بلندترين کلوت هاي دنيا تا ارتفاع 143 متر را داريم که در قياس با ساير سازه هاي همگون خود در جهان بي نظير است و از سويي توده هاي غول آساي ماسه بادي تا ارتفاع 375 متر را داريم که آخرين رکورد آن در دنيا مربوط به کشور چين و با ارتفاع 300 متر بوده است.
انتهای پیام/